Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip geriausiai laikyti česnakus, kad jie nesugestų ir neišdžiūtų
Maistas / Gėrimai

Kaip geriausiai laikyti česnakus, kad jie nesugestų ir neišdžiūtų

Česnakų laikymas namuose
Dalintis

Neužtenka užauginti kokybiškas daržoves. Vėliau jomis reikia taip pat rūpintis, juk nenorite, kad po kelių mėnesių jos sugestų ar sudžiūtų. Todėl turėtumėte iš anksto apgalvoti, kokiomis sąlygomis planuojate laikyti česnakų derlių.

Pirmasis žingsnis – surūšiuoti česnakus. Svarbu atskirti visas sugedusias galvutes. Tuomet vaisius geriau išdžiovinti, o tada sudėti į popierinius maišelius ir uždengti svogūnų lukštais.

Tada česnakus galite dėti į šaldytuvą, bet į daržovių skyrių. Šis variantas puikiai tinka žieminiams česnakams.

Jei kalbame apie pavasarinius česnakus, juos galima laikyti 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Česnakai taip pat gerai jaučiasi bet kokiuose mediniuose ar plastikiniuose induose ir stikliniuose indeliuose.

Pavyzdžiui, galvutes galite sudėti į plokščią dėžutę ir pabarstyti smėliu, galvutės turi būti visiškai uždengtos. Tačiau nepamirškite, kad jie neturėtų liesti vienas kito.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...