Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip greitai išlukštenti visą kalną graikinių riešutų: neįprastas, bet rekomenduojamas būdas

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Peilis ar riešutų lukštenimo įrankis – dažniausiai naudojami įrankiai skaniems ir sveikiems graikinių riešutų branduoliams iš kevalo išlukštenti. Tačiau kartais kevalas būna toks kietas, kad su juo susidoroti galima tik plaktuku, o tai gali sugadinti riešuto turinį.

Nepaprastai geras sprendimas

Kieti graikiniai riešutai

Tokiu atveju graikinius riešutus reikėtų termiškai apdoroti – taip jų lukštas taps lankstesnis bei minkštesnis. Norėdami tai padaryti, riešutus reikia suberti į puodą ir užpilti vandeniu, kad skystis visiškai padengtų riešutų kevalus.

Puodą pastatykite ant viryklės, įjunkite didelę ugnį ir palaukite, kol užvirs vanduo. Riešutus reikia virti apie 10-15 minučių, neuždengiant puodo dangčiu.

Praėjus reikiamam laikui, vandenį reikia nupilti, o indus su riešutais padėti į šalį, kad jie atvėstų. Kai riešutai nebėra karšti, naudokite įprastą lukšto atidarymo būdą – nereikės daug pastangų norint juos išlukštenti.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus