Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti žuvį orkaitėje: skanus patiekalas su minimaliu ingredientų kiekiu

1 min. skaitymo

Kepta žuvis orkaitėje – sveikas ir skanus produktas, puikiai tinkantis ne tik kasdieniam, bet ir šventiniam meniu. Žuvį paruošti labai paprasta ir greita, žinoma, jei žinote šį paprastą receptą.

Ingredientai

  • baltos žuvies filė – 700 g.;
  • citrinos – 1 vnt;
  • sviesto – 4 šaukštai;
  • maltų juodųjų pipirų ir druskos – pagal skonį.

Kaip skaniai paruošti žuvį orkaitėje?

  1. Filė reikėtų supjaustyti porcijomis, o tada pagardinti pipirais ir druska.
  2. Citrinos žievelę sutarkuokite smulkia tarka. Taip pat iš pusės vaisiaus išspauskite sultis. Likusią citrinos dalį supjaustykite plonais griežinėliais, kurie turėtų atitikti porcijų skaičių.
  3. Tuomet žuvį kepkite keptuvėje dvi minutes. Pirmiausia ištirpinkite sviestą. Po to sudėkite žuvį į kepimo indą, apšlakstykite citrusinių vaisių sultimis ir ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlių.
  4. Kepkite žuvį 200 laipsnių temperatūros orkaitėje šiek tiek daugiau nei 10-15 minučių.
  5. Kai patiekalas bus paruoštas, prieš patiekdami jį užpilkite padažu, pagamintu iš ištirpinto sviesto, žievelės ir citrinos sulčių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus