Deja, ne visada pavyksta pasiekti tobulo produkto minkštumo ir švelnumo naudojant marinatą. Tačiau naudojant sūrymą klaidų nebūna.
Kas yra sūrymas? Viskas paprasta – tai vanduo, į kurį įdėta druskos, cukraus ir prieskoninių žolelių.
Kai sūrymas paruoštas, žuvį, mėsą ar paukštieną prieš gaminant reikia panardinti kelioms valandoms. Vanduo prisotina produkto skaidulas, o druska jas suminkština, todėl produktas tampa sultingas ir švelnus.
Pusiau marinato, pusiau sūrymo sudėtyje esančios žolelės ir prieskoniai taip pat turi teigiamą poveikį patiekalo skoniui, o antra, dėl jų patiekalas skaniai kvepia.
Norėdami pasigaminti sūrymą, į litrą vandens įberkite pusantro šaukšto druskos ir porą šaukštų cukraus. Kaip papildomus priedus naudokite rozmariną, česnaką ir imbierą.
Mažus gabalėlius reikės laikyti tirpale tris valandas, didelius – apie parą. Išėmę produktą iš sūrymo, nepamirškite nusausinti popieriniu rankšluosčiu.
Parašyti komentarą