Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip marinuoti maistą sūryme? Naujas, tačiau jau pasiteisinęs būdas
Maistas / Gėrimai

Kaip marinuoti maistą sūryme? Naujas, tačiau jau pasiteisinęs būdas

Marinavimas sūryme
Dalintis

Deja, ne visada pavyksta pasiekti tobulo produkto minkštumo ir švelnumo naudojant marinatą. Tačiau naudojant sūrymą klaidų nebūna.

Kas yra sūrymas? Viskas paprasta – tai vanduo, į kurį įdėta druskos, cukraus ir prieskoninių žolelių.

Kai sūrymas paruoštas, žuvį, mėsą ar paukštieną prieš gaminant reikia panardinti kelioms valandoms. Vanduo prisotina produkto skaidulas, o druska jas suminkština, todėl produktas tampa sultingas ir švelnus.

Pusiau marinato, pusiau sūrymo sudėtyje esančios žolelės ir prieskoniai taip pat turi teigiamą poveikį patiekalo skoniui, o antra, dėl jų patiekalas skaniai kvepia.

Norėdami pasigaminti sūrymą, į litrą vandens įberkite pusantro šaukšto druskos ir porą šaukštų cukraus. Kaip papildomus priedus naudokite rozmariną, česnaką ir imbierą.

Mažus gabalėlius reikės laikyti tirpale tris valandas, didelius – apie parą. Išėmę produktą iš sūrymo, nepamirškite nusausinti popieriniu rankšluosčiu.

 

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...

Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...