Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip nusipirkti kokybiško ir natūralaus šokolado: 4 tikro produkto požymiai
Maistas / Gėrimai

Kaip nusipirkti kokybiško ir natūralaus šokolado: 4 tikro produkto požymiai

Rinkitės kokybišką šokoladą
Dalintis

Parduotuvių lentynose galima rasti daugybę skirtingų šokolado rūšių. Tačiau jei norite išsirinkti natūralų produktą, bet nežinote, kaip tai padaryti, nesijaudinkite. Šiame straipsnyje įvardinsime kelis požymius, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį norint atpažinti natūralų šokoladą.

Atkreipkite dėmesį į sudedamąsias dalis

Natūralus šokoladas paprastai turi trumpą sudedamųjų dalių sąrašą, kurio pagrindinė sudedamoji dalis yra kakavos pupelės, trinta kakava arba kakavos masė. Venkite šokolado su dirbtiniais aromatais, dažikliais ar konservantais, nes tai rodo, kad produktas gali būti ne natūralus.

Patikrinkite kakavos kiekį procentais

Natūraliame šokolade paprastai būna daug kakavos, pavyzdžiui, daugiau kaip 70 %. Tai rodo, kad kakavos kiekis yra didesnis, o pridėtinio cukraus ar kitų sudedamųjų dalių – mažesnis. Žinoma, toks šokoladas bus sodresnio ir intensyvesnio skonio. Ne visi tokį mėgsta, tačiau jis bus daug naudingesnis jūsų organizmui.

Natūralus ir geras šokoladas

Atkreipkite dėmesį į tekstūrą ir išvaizdą

Natūralus šokoladas yra šiek tiek grūdėtos tekstūros ir pakankamai tamsus, nes jame yra kakavos sausųjų medžiagų. O pavyzdžiui prastos kokybės šokoladas bus šviesesnės spalvos ir labai lygios tekstūros, lyg kremas.

Pasikliaukite savo skoniu

Jeigu įmanoma, paragaukite šokolado ir atkreipkite dėmesį į jo skonį ir aromatą. Natūralus šokoladas, palyginti su nekokybišku šokoladu, yra kartesnio skonio. Priklausomai nuo kakavos pupelių kilmės, jis gali turėti vaisių, riešutų ar gėlių natų.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...