Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip padaryti, kad kietas mėsos gabalas taptų sultingas ir švelnus: paprastas ingredientas

1 min. skaitymo

Dažnai atsitinka, kad išoriškai patrauklus mėsos gabalas, pirktas parduotuvėje, pasirodo kietas. Žinoma, tokio gaminio nereikėtų išmesti. Nepriklausomai nuo to, ką ketinate daryti – kepti, virti ar gaminti kotletus.

Kaip suminkštinti mėsą namuose?

Taigi, jei jūsų rankose yra senos vištienos, jautienos ar kiaulienos gabalas, kurio storis yra 2-3 cm, jį tolygiai apibarstykite soda ir palikite šaldytuve porai valandų, o po to nuplaukite ir galėsite kepti, virti įprastai.

Jei ruošiatės ruošti šašlyką šventiniam stalui – nesvarbu, ar ant žarijų, ar orkaitėje – dvi valandas pamirkykite mėsą tirpale, susidedančiame iš litro mineralinio vandens ir šaukštelio sodos. Praėjus nurodytam laikui, sprandinę reikia nuplauti, šiek tiek išdžiovinti.

Pabaigai keli žodžiai apie kotletus – jei norite, kad patiekalas būtų sultingesnis, minkštesnis ir patrauklesnis, į faršą įberkite tos pačios sodos. Ketvirtis arbatinio šaukštelio sodos 800 g maltos mėsos, po to faršas turi būti padėtas pasimarinuoti 20 minučių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus