Kepsnys yra vienas iš patiekalų, kuriuos daugelis žmonių norėtų išmokti gaminti namuose. Tačiau kartais atrodo, kad paruošti kokybišką mėsą yra gan sudėtinga. Tačiau jei žinote keletą paslapčių, namuose paruošti kokybišką restorano lygio kepsnį nėra sunku.
Kokias gudrybes verta žinoti?
Prieš kepimą mėsą pašildykite
Ne visi žino, kad geriau kepti mėsą, kuri turėjo laiko pastovėti virtuvėje ir pasiekti kambario temperatūrą. Tačiau šaltą mėsą iškepti taip, kaip norime, yra sunkiau.
Jokio vandens
Kad kepsnys būtų kokybiškas, turite būti tikri, kad mėsa visiškai išdžiūvo. Norėdami įsitikinti, galite nusausinti gabalėlį mėsos popieriniu rankšluosčiu.
Pasirinkite tinkamą aliejų
Tradiciškai kepsniai kepami gerai įkaitintame aliejuje. Dažnai pasirenkamas rafinuotas augalinis aliejus. Tačiau kokybiškam patiekalui to nepakanka.
Į keptuvę taip pat reikėtų įdėti vidutinį gabalėlį sviesto. Tada, kai sviestas ištirps, mėsą reikia nuolat apipilti keptuvės turiniu.