Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti moliūgų sulčių, kurias gėrė Haris Poteris?
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti moliūgų sulčių, kurias gėrė Haris Poteris?

Moliūgų sultys receptas
Dalintis

Moliūgų sultys išgarsėjo dėl „Hario Poterio”. Šis gėrimas užima ypatingą vietą kaip mėgstamas patiekalas švenčiant Heloviną ar kitas šventes.

Haris ir jo draugai nuolat mėgaujasi moliūgų sultimis, kurios šiam stebuklingam pasauliui suteikia dar daugiau atmosferos ir magijos. Sužinokite, kaip į savo gyvenimą įnešti šiek tiek magijos, pasigaminkite šių kvapnių sulčių. Jei šias sultis gaminate suaugusiesiems, į jas galite įdėti žiupsnelį aitriosios paprikos.

Moliūgų sulčių receptas

Ingredientai:

  • pusė kilogramo moliūgo;
  • 2 stiklinės vandens;
  • 2 puodeliai obuolių sulčių;
  • pusė puodelio abrikosų tyrės arba sulčių;
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus;
  • medaus pagal skonį.

 

Paruošimas:

  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais gabalėliais, išimkite sėklas ir išskobkite vidų. Sudėkite moliūgo gabaliukus ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
  2. Dėkite į orkaitę ir kepkite 190 laipsnių temperatūroje, kol suminkštės.
  3. Išimkite, atvėsinkite ir nulupkite, sutrinkite į tyrę.
  4. Sudėkite likusius ingredientus ir prieskonius ir išmaišykite iki vientisos masės.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...