Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti naminį kečupą be dažiklių ir krakmolo: paprastas receptas iš šviežių pomidorų
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti naminį kečupą be dažiklių ir krakmolo: paprastas receptas iš šviežių pomidorų

Naminis kečupas
Dalintis

Kečupas tapo neatsiejama mėsos, daržovių ir makaronų patiekalų dalimi. Tačiau jo nebūtina pirkti, galite pasigaminti patys namuose. Pateikiame naminio kečupo be krakmolo ir dažiklių receptą.

  • Pomidorai – 3 kilogramai;
  • Svogūnai – 1 vnt.;
  • Česnakai – 1 galva;
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Cukraus – 3 valgomieji šaukštai;
  • Garstyčių milteliai – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Paprikų mišinys – 0,5 arbatinio šaukštelio;
  • 1 lauro lapas;
  • 70 % acto – 1/4 arbatinio šaukštelio;

Paruošimas:

  1. Pradėkite ruošti ingredientus: nuplaukite pomidorus, nulupkite česnakus ir svogūnus. Pomidorus nulupkite, o tada daržoves supjaustykite ketvirčiais, kad būtų lengviau jas permalti per mėsmalę.
  2. Sudėkite pomidorus virti. Kai jie užvirs, sumažinkite ugnį ir virkite dar 10 minučių.
  3. Verdant paviršiuje susikaups skaidrus skystis, kurį reikia pašalinti, kad kečupas gautųsi tirštas.
  4. Tada leiskite masei atvėsti. Atvėsusią pomidorų masę sumalkite blenderiu. Tada pertrinkite ją per sietelį, kad pašalintumėte sėklas ir likusią odelę.
  5. Perkoštą pomidorų masę grąžinkite į puodą. Sudėkite lauro lapą, prieskonius, druską, cukrų ir actą. Vėl virkite 7-10 minučių.
  6. Tada išimkite lauro lapą. Paruoštą kečupą supilkite į iš anksto paruoštus stiklainius ir uždarykite dangteliais.
  7. Dabar turite nuostabų naminį kečupą. Jį galite naudoti su mėsa, daržovėmis, makaronais ir daugeliu kitų patiekalų. Mėgaukitės!

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....