Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti naminius ledus: skanėstas, kurį tikrai norėsite išbandyti
Maistas / Gėrimai

Kaip pasigaminti naminius ledus: skanėstas, kurį tikrai norėsite išbandyti

Tobuli naminiai ledai
Dalintis

Ledų gamyba namuose – tai smagus ir sveikas užsiėmimas, kuris leis mėgautis gardžiu desertu. Šis skanėstas ypač patiks vaikams. Ledai yra vienas populiariausių vasaros desertų. Pasinaudokite šiuo receptu ir palepinkite savo artimuosius naminiu skanėstu.

Naminių ledų receptas

Ingredientai:

  • 400 mililitrų riebios 30-36 proc. grietinėlės;
  • 200 mililitrų pieno;
  •  65 gramai cukraus.

Paruošimas:

  • Į puodą supilkite pusę grietinėlės (maždaug 200 mililitrų), suberkite cukrų ir kaitinkite ant silpnos ugnies. Nuolat maišykite, kol cukrus ištirps.
  • Nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite turinį į indą (jei neturite ledų gaminimo aparato, geriausia naudoti tokį, kuris lengvai tilptų į šaldytuvą, o vėliau – į šaldiklį.
  • Į pašildytą grietinėlę ir cukrų supilkite likusią grietinėlę ir cukrų, likusį pieną ir kruopščiai išmaišykite, galite naudoti plaktuvą arba mikserį.
  • Atvėsusią masę supilkite į ledų gaminimo aparatą ir vadovaukitės įrangos gamintojo nurodymais. Jei neturite specialaus prietaiso, įdėkite indą į šaldiklį ir maišykite kas 30 minučių.
  • Maždaug po 3-4 valandų ledai bus paruošti.

Drąsiai eksperimentuokite su skoniais įmaišydami įvairių mišinių, pavyzdžiui, smulkintų sausainių, šokolado drožlių, riešutų ar vaisių tyrės. Jei norite kreminės tekstūros, dalį riebios grietinėlės galite pakeisti nenugriebtu pienu. Naminių ledų gamyba – puikus būdas mėgautis mėgstamu desertu.

Daugiau desertų receptų rasite čia: Desertai

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....