Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip patikrinti virto kiaušinio paruošimą be laikrodžio?
Maistas / Gėrimai

Kaip patikrinti virto kiaušinio paruošimą be laikrodžio?

Sveikas maistas - kiaušiniai
Dalintis

Kietai virti kiaušiniai yra ypatingas ingredientas, galintis suteikti skonio daugeliui patiekalų arba būti geras greitas užkandis. Jei esate užsiėmę ir pamiršote patikrinti laiką, kiek verda kiaušiniai, per daug nesijaudinkite. Pagrindinė taisyklė verdant kiaušinius – nelaikyti jų per ilgai verdančiame vandenyje ant viryklės. Tačiau yra dar keli patarimai.

Kaip kietai išvirti kiaušinį?

Norėdami išvirti kiaušinius, įdėkite juos į puodą ir užpilkite pakankamai vandens. Vandenį užvirinkite ant stiprios ugnies. Kai tik užvirs, uždenkite puodą dangčiu, išjunkite ugnį ir nustatykite laikmatį 12 minučių. Išimkite kiaušinius iš puodo, kad atvėstų ir nulupkite.

Kaip sužinoti, ar kiaušinis išvirtas nenuėmus lukšto?

Padėkite jį ant stalo ir greitai pasukite. Kai kiaušinis sukasi, bakstelėkite jį pirštu, kad sustabdytumėte sukimąsi. Virti kiaušiniai lengvai suksis ir greitai sustos.

Kiek laiko galite laikyti kiaušinius šaldytuve ir kaip lengva juos išvalyti?

Kad valymas būtų lengvesnis, naudokite kiaušinius, kurie šaldytuve buvo ilgiau. Norėdami greitai nulupti kietai virtą kiaušinį, nuplėškite lukštą bakstelėdami kiaušinį į kietą paviršių, tada sukite kiaušinį rankomis, kad lukštas atsilaisvintų.

Kietai virtus kiaušinius su lukštais reikia laikyti sandariame inde. Naudojimo laikas yra 1 savaitė.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...