Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pridėtinis cukrus kenkia visam organizmui?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kaip pridėtinis cukrus kenkia visam organizmui?

Pridetinis cukrus
Dalintis

Daugelis žmonių mano, kad norint sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reikia vengti maisto, kuriame yra daug cholesterolio. Bet tai ne visada pasiteisina. Tai taip pat priklauso nuo cukraus suvartojimo.

Yra žinoma, kad jei žmogus valgo daug maisto kuriame yra daug pridėtinio cukraus (spurgų, saldainių ir kt.), tai gali turėti įtakos cholesterolio kiekiui jo organizme. Mitybos specialistai pažymi, kad sumažinus pridėtinio cukraus kiekį maiste galima pagerinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Maistas kuriame yra pridetinio cukraus

Pridėtinis cukrus didina blogo cholesterolio kiekį 

Faktas yra tai, kad pridėtinis cukrus gali sukelti uždegimą, sumažinti „gerojo“ cholesterolio kiekį ir padidinti trigliceridų (riebalų) kiekį kraujyje.

Amerikos širdies asociacijos žurnale paskelbtame tyrime nustatyta, kad tie, kurie kasdien gėrė saldžius gazuotus gėrimus (0,33 ml), dažniau turėjo didelį trigliceridų kiekį kraujyje ir žemą „gerojo“ cholesterolio kiekį.

Daugelis mitybos ekspertų sako, kad negalima visiškai atsisakyti maisto, į kurį pridėta cukraus. Geriau įtraukti kuo daugiau sveiko maisto: pavyzdžiui, avokadų ir alyvuogių aliejaus, kurie mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį ir prisideda prie „gerojo“ cholesterolio lygio didinimo.


Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...