Kiaušiniai yra vienas pagrindinių ingredientų gaminant tam tikrus patiekalus ar pyragus. Be to kiaušiniai padeda sujungti ingredientus į vientisą masę ir paruošti daugelį patiekalų. Tačiau norint užtikrinti, kad patiekalas būtų skanus ir maistingas, kiaušinius reikia tinkamai laikyti. Svarbu ne tik galiojimo laikas, bet ir temperatūra.
Kur ir kaip laikyti kiaušinius?
Šviežius kiaušinius rekomenduojama laikyti ne ilgiau kaip kelias savaites +4 temperatūroje, o kietai virtus kiaušinius – iki 7 dienų.
Štai keletas svarbių patarimų, kaip tai padaryti:
- Kiaušiniai turėtų būti laikomi šaldytuve, nes žemesnė temperatūra (apie +4°C) padeda išlaikyti jų šviežumą. Geriausia juos laikyti originalioje dėžutėje ant vidurinės lentynos, o ne durelėse, kur temperatūra labiau svyruoja.
- Kiaušinių dėžutė apsaugo juos nuo drėgmės ir kvapų iš kitų maisto produktų. Ji taip pat apsaugo nuo šviesos, kuri gali pagreitinti gedimo procesus.
- Jei dažnai išimate ir grąžinate kiaušinius į šaldytuvą, jie gali patirti temperatūros svyravimus, kas gali sutrumpinti jų galiojimo laiką.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi