Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip tinkamai nuplauti obuolius nuo vaško ir parafino, kad galėtumėte juos valgyti be žalos sveikatai

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Prekybos tinkluose parduodami vaisiai dažnai apdorojami ilgalaikiam saugojimui. Tačiau tokios „apsaugos“ valgyti nereikėtų. Gamintojai obuolius dažnai padengia plonu vaško sluoksniu, kad suteiktų jiems patrauklią išvaizdą ir pailgintų galiojimo laiką.

Tačiau tokios dangos neįmanoma nuplauti paprastu vandeniu. Norint ją pašalinti, pirmiausia obuolius reikia nuplauti po šiltu vandeniu. Tada įdėti juos į sodos tirpalą.

Norėdami paruošti tirpalą, pripilkite indą šilto vandens ir įdėkite vieną šaukštą sodos. Gerai išmaišykite.

Palikite obuolius tirpale 10 minučių. Tada vaisius patrinkite švaria kempine ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu. Dabar obuolius galima valgyti.

 

Ar vaškas pavojingas sveikatai?

Svarbu pažymėti, kad vaškas nėra pavojingas sveikatai, nes yra netoksiškas. Tačiau jei obuoliai apdorojami su parafinu, kuris yra perdirbimo produktas, galimas neigiamas poveikis organizmui. Todėl rekomenduojama naudoti pirmiau aprašytą valymo būdą arba nulupti vaisius.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus