Prekybos tinkluose parduodami vaisiai dažnai apdorojami ilgalaikiam saugojimui. Tačiau tokios „apsaugos“ valgyti nereikėtų. Gamintojai obuolius dažnai padengia plonu vaško sluoksniu, kad suteiktų jiems patrauklią išvaizdą ir pailgintų galiojimo laiką.
Tačiau tokios dangos neįmanoma nuplauti paprastu vandeniu. Norint ją pašalinti, pirmiausia obuolius reikia nuplauti po šiltu vandeniu. Tada įdėti juos į sodos tirpalą.
Norėdami paruošti tirpalą, pripilkite indą šilto vandens ir įdėkite vieną šaukštą sodos. Gerai išmaišykite.
Palikite obuolius tirpale 10 minučių. Tada vaisius patrinkite švaria kempine ir kruopščiai nuplaukite šiltu vandeniu. Dabar obuolius galima valgyti.
Ar vaškas pavojingas sveikatai?
Svarbu pažymėti, kad vaškas nėra pavojingas sveikatai, nes yra netoksiškas. Tačiau jei obuoliai apdorojami su parafinu, kuris yra perdirbimo produktas, galimas neigiamas poveikis organizmui. Todėl rekomenduojama naudoti pirmiau aprašytą valymo būdą arba nulupti vaisius.