Šiuolaikiniame pasaulyje, kuriame gyvenimo ritmas tampa vis labiau įtemptas, daugelis žmonių ieško būdų, kaip pasimėgauti paprastais malonumais. Vienas iš tokių malonumų yra arbatos gėrimas. Tačiau net ir tokiame įprastame reikale, kaip arbatos su citrina ruošimas, yra daug niuansų, kurie gali turėti įtakos gėrimo skoniui ir naudingumui.
Kad arbata su citrina būtų ne tik aromatinga, bet ir naudinga, svarbu laikytis kelių rekomendacijų. Pradėkite nuo šviežio vandens pasirinkimo arbatai ruošti. Užvirinkite jį, tačiau neleiskite vandeniui per ilgai burbuliuoti. Tai padės išsaugoti visas naudingąsias arbatos savybes. Užplikykite arbatos lapelius ir leiskite jiems pritraukti 3-5 minutes. Tiek laiko pakanka, kad gėrimas įgautų sodrų skonį ir aromatą.
Kai arbata bus paruošta, įdėkite citrinos. Svarbu atminti, kad aukšta temperatūra sunaikina citrusiniuose vaisiuose esantį vitaminą C, todėl optimali citrinos įpylimo temperatūra yra apie 70-80 laipsnių. Citrina turėtų būti šviežia arba šaldyta, nes šaltis išsaugo jos skonį.
Šaltinis: Sports.kz