Tikriausiai kiekvienas iš mūsų esame susidūrę su situacija, kai virti kiaušiniai prastai nusilupa. Tokia problema gali priklausyti nuo įvairių veiksnių.
Tačiau didelį vaidmenį čia vaidina ir tai, kaip tiksliai kiaušiniai buvo išvirti. Yra keletas būdų, kaip tinkamai išvirti kietai virtus kiaušinius, kad lukštą tada būtų labai lengva ir paprasta nulupti.
1 būdas: prieš virimą kiaušinius pašildykite
Pirmiausia kiaušinius reikia sudėti į šiltą vandenį, tada vandenį vos užvirinti, išimti ir kelioms minutėms atidėti į šalį. Kai praeis kelios minutės, vėl užvirinkite vandenį ir virkite 10 minučių. Kai kiaušiniai išvirs, nedelsdami perkelkite juos į kitą indą ir užpilkite šaltu vandeniu.
2 būdas: įberkite sodos arba druskos
Dažnai gali kilti klausimas, ko dėti į vandenį verdant kiaušinius, kad jie gerai luptųsi. Į vandenį galite įberti sodos arba druskos. Geriausiam efektui pasiekti užteks į vandenį įberti pusę arbatinio šaukštelio sodos arba vieną arbatinį šaukštelį druskos.
Įdėkite į šaldytuvą
Jei neketinate kiaušinių suvartoti iš karto, bet išvirėte juos iš anksto, galite po virimo kelioms valandoms įdėti į šaldytuvą – tada lukštas geriau nusilups.