Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip virti vištienos sriubą su makaronais: skanu ir visai sveika
Maistas / Gėrimai

Kaip virti vištienos sriubą su makaronais: skanu ir visai sveika

Vištienos sriuba su makaronais
Dalintis

Jau senai žinoma, kad vištienos sultinys rekomenduojamas sveikstantiems ir sergantiems peršalimo ligomis. Vištienos sriuba šiuo požiūriu ne ką prastesnė, ir nėra nieko geresnio, kas žiemą sušildytų. Svarbiausia ją tinkamai išvirti.

Sriubai reikės:

  • aliejaus – 2 valg. šauktai;
  • svogūno – 1 vnt;
  • salierų – 3 ryšulėlių;
  • morkų – 2 vnt;
  • česnako – 6 skiltelių;
  • lauro lapai – 2 vnt;
  • ciberžolė – 1/2 šaukštelio;
  • vištienos;
  • kiaušinių makaronai;
  • šviežios petražolės.

Kaip virti:

  1. Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir 3 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Supjaustykite salierą ir morkas ir kepkite jas kartu su svogūnu 5 minutes.
  3. Tada po 30 sekundžių įberkite smulkinto česnako, lauro lapų, ciberžolės ir aromatinių žolelių pagal skonį.
  4. Išvirkite vištieną ir sudėkite ją į sultinį, užvirkite, tada sumažinkite ugnį.
  5. Sudėkite kiaušinių makaronus ir virkite, kol jie taps al dente.
  6. Išardykite / „išpešiokite” vištieną, sudėkite atgal į sriubą, išjunkite kaitrą, pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite. Mėgaukitės!

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....

Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...