Jau senai žinoma, kad vištienos sultinys rekomenduojamas sveikstantiems ir sergantiems peršalimo ligomis. Vištienos sriuba šiuo požiūriu ne ką prastesnė, ir nėra nieko geresnio, kas žiemą sušildytų. Svarbiausia ją tinkamai išvirti.
Sriubai reikės:
- aliejaus – 2 valg. šauktai;
- svogūno – 1 vnt;
- salierų – 3 ryšulėlių;
- morkų – 2 vnt;
- česnako – 6 skiltelių;
- lauro lapai – 2 vnt;
- ciberžolė – 1/2 šaukštelio;
- vištienos;
- kiaušinių makaronai;
- šviežios petražolės.
Kaip virti:
- Nulupkite ir supjaustykite svogūną ir 3 min. pakepinkite ant vidutinės ugnies.
- Supjaustykite salierą ir morkas ir kepkite jas kartu su svogūnu 5 minutes.
- Tada po 30 sekundžių įberkite smulkinto česnako, lauro lapų, ciberžolės ir aromatinių žolelių pagal skonį.
- Išvirkite vištieną ir sudėkite ją į sultinį, užvirkite, tada sumažinkite ugnį.
- Sudėkite kiaušinių makaronus ir virkite, kol jie taps al dente.
- Išardykite / „išpešiokite” vištieną, sudėkite atgal į sriubą, išjunkite kaitrą, pagardinkite druska ir pipirais ir patiekite. Mėgaukitės!
Parašyti komentarą