Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kakava atneš netikėtos naudos: pradėkite ją gerti jau dabar
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kakava atneš netikėtos naudos: pradėkite ją gerti jau dabar

Kakavos gėrimas nauda sveikatai
Dalintis

Tikriausiai savo virtuvėje turite kakavos miltelių arba juodojo šokolado plytelių. Šie maisto produktai gali atrodyti nelabai sveiki, tačiau iš tikrųjų jie slepia daug gydomųjų savybių.

Žinoma, šokolado plytelės, kurių galima nusipirkti parduotuvėje, nėra labai sveikos, tačiau į jas dedama kakava yra kupina maistingųjų medžiagų. Kakavoje gausu antioksidantų ir svarbių mineralinių medžiagų.

Kodėl kakava yra naudinga?

Jei norite gauti kuo daugiau naudos iš kakavos, turėtumėte rinktis kakavos miltelius. Ne visi produktai, kurių sudėtyje yra kakavos, yra vienodai sveiki.

Pavyzdžiui, kai kuriuose batonėliuose, kurie techniškai yra pagaminti iš kakavos, gali būti daug cukraus ir kitų sveikatai nekenksmingų ingredientų. Žinoma, juodasis šokoladas, kurio sudėtyje yra 72 % ar daugiau kakavos, gali suteikti daug naudos jūsų sveikatai.

Be to, nesaldinti kakavos milteliai gali suteikti įdomų skonį daugeliui patiekalų. Pavyzdžiui, jo galite dėti į kokteilius, graikišką jogurtą ar naminius pyragus.

Ypatingai skani kakava

Pasirodo, kakava gali pagerinti jūsų širdies sveikatą ir sumažinti mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Tačiau tyrimais nenustatytas ryšys tarp šio gėrimo vartojimo ir širdies priepuolių ar insulto atvejų sumažėjimo.

Kakava taip pat gali laikinai pagerinti kraujagyslių funkciją ir padidinti azoto oksido, kuris padeda mažinti kraujospūdį, gamybą organizme.

Tačiau nepamirškite, kad šokolado plytelėse beveik nėra antioksidantų, kurie teikia visą šią teigiamą naudą sveikatai. Taip yra todėl, kad šie produktai yra ilgai apdorojami, o tai sunaikina natūralius kakavos junginius.

Kakavoje taip pat gausu mineralinių medžiagų, įskaitant magnį ir geležį. Vos vienas šaukštas miltelių gali užtikrinti 10 % kasdienio magnio poreikio, o jis būtinas daugybei organizme vykstančių procesų. Tikslios šio produkto vartojimo normos nėra, tačiau specialistai pataria kasdien suvartoti ne daugiau kaip vieną arbatinį ar valgomąjį šaukštelį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Puikus metodas užmigti

4-7-8 metodas užmigti per dvi minutes: paslaptis, kuri išgelbės jūsų naktis ir skrydžius

Paprasta kvėpavimo technika, kuri jus perkelia į sapnų karalystę greičiau nei avių...

Nudegimai saulėje iki raudonumo

Kaip elgtis su nudegimais nuo saulės? Dermatologinis triukas atneša palengvėjimą per kelias minutes. „Daro stebuklus“

Saulė, paplūdimys, judėjimas. Lengva prarasti laiko pojūtį ir pamiršti vėl pasitepti saulės...

Karštas dušas

Karštas dušas – ne toks nekaltas. Turime ne itin gerų žinių

Jei mėgstate ilgai mėgautis karštu dušu, verta žinoti, kad tai gali kelti...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...