Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kam į kotletus dėti tarkuotų bulvių: gailėsitės, kad nežinojote
Maistas / Gėrimai

Kam į kotletus dėti tarkuotų bulvių: gailėsitės, kad nežinojote

Skaniausi kotletai
Dalintis

Kotletai yra daugelio mėgstamas patiekalas. Pateikiame keletą patarimų ir receptų, kaip kepti tirai skanius kotletus įdedant į juos bulvių.

Pagal šefų patarimus, kotletams geriau rinktis riebesnę mėsą arba tiesiog į faršą įberti šiek tiek riebalų. Ir nepersistenkite su prieskoniais – užtenka maltų juodųjų pipirų ir druskos.

Kodėl bulvės dedamos į kotletus?

Patyrusios šeimininkės tai daro siekdamos pagerinti kotletų skonį. Taigi, klasikinis patiekalo skonis įgauna naują atspalvį. Į maltą mėsą reikia dėti žalias, gerai sutrintas arba supjaustytas bulves. Be to, kotletai su bulvėmis puikiai išlaiko formą. Jei jūsų malta mėsa yra šiek tiek „vandeninga“, tokiu atveju bulvės išspręs šią problemą.

Kotletai su bulvėmis – paprastas receptas

Jei norite, kad kotletai būtų mažiau kaloringi, duoną galite pakeisti žaliomis bulvėmis. Kotletams su bulvėmis reikia:

  • pusė kilogramo maltos kiaulienos;
  • dvi bulvės;
  • vienas kiaušinis;
  • svogūno galvutė;
  • česnako skiltelė;
  • miltai / džiūvėsėliai;
  • druskos ir pipirų.

Svogūną smulkiai supjaustykite, bulves sutarkuokite ant vidutinės trintuvės ir suberkite į faršą, įmuškite kiaušinį, druską, pipirus, suberkite išspaustą česnaką. Viską gerai išmaišome. Padarykite kotletus ir apvoliokite džiūvėsėliuose arba miltuose. Kepkite keptuvėje ant silpnos ugnies po dangčiu iš abiejų pusių, kol kotletai bus paruošti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...