Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Karštas rytas: Kaip pasigaminti aštrios kavos su čili?
Maistas / Gėrimai

Karštas rytas: Kaip pasigaminti aštrios kavos su čili?

Labai aštri kava su čili
Dalintis

Ryte niekas geriau nesuteiks energijos nei puodelis aromatingos kavos. Šis itin lengvai pagaminamas gėrimas visada turi savo gerbėjų, o jį galima paruošti pagal įvairius receptus, pridedant įvairių ingredientų, pavyzdžiui, prieskonių, pieno, cukraus ar net alkoholio.

Tačiau jei ieškote kažko naujo ir įdomaus, siūlome išbandyti kavą su aitriosiomis paprikomis pagal naują originalų receptą. Karšta kava su lengvu aitriųjų paprikų aštrumu suteiks žvalumo ir energijos visai dienai.

Sudedamosios dalys:

  • 2 arbatiniai šaukšteliai kavos
  • 1/4 aitriosios paprikos ankšties
  • 1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
  • 100 mililitrų vandens

Kaip paruošti:

  1. Pirmiausia paruoškite aitriąją papriką. Jei naudojate šviežias aitriąsias paprikas, nuplaukite jas vandeniu, o jei naudojate džiovintas aitriąsias paprikas, jas smulkiai supjaustykite.
  2. Paruoštą aitriąją papriką sudėkite į indą. Įpilkite kavos ir cinamono, tada visus ingredientus užpilkite šaltu vandeniu.
  3. Užvirinkite kavą ant mažiausios ugnies ir stebėkite, kol ji pradės virti. Kai kava užvirs, nukelkite puodą nuo ugnies ir supilkite į puodelį.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....