Vištiena yra vienas populiariausių baltymų šaltinių visame pasaulyje. Dėl savo universalumo vištiena lengvai įtraukiama į mitybos racioną su įvairiais patiekalais, rašo žurnalas „Parade”.
Vištiena neabejotinai yra baltymas, kurį lengva įtraukti į beveik bet kurį patiekalą, tačiau ar naudinga ją valgyti kasdien, atskleidė dietologai.
Kaip nurodė mitybos specialistė Elysia Cartlidge, sveikiausias vištienos gaminimo būdas nereikalauja jokių papildomų ingredientų, išskyrus verdantį vandenį:
„Paprastai taip ruošiant vištieną vanduo užverdamas, tada ugnis sumažinama iki silpnos ir atsargiai dedama mėsa į puodą, paliekant ją virti, kol visiškai išvirs.”
Gydytoja dietologė Stacey Roberts-Davis, gydytoja dietologė, mano, kad kepimas orkaitėje ir kepimas ant grotelių yra sveiki vištienos ruošimo būdai, kuriems naudojama mažiau pridėtinių riebalų.
„Apskritai vištiena gali būti puikus neriebių baltymų šaltinis ir maistingas maistas”, – teigė Cartlidge
Tačiau mitybos specialistai rekomenduoja vištieną valgyti tik kelis kartus per savaitę.
Pasak jų, žmogus, kuris kasdien valgo vištieną kaip pagrindinį baltymų šaltinį, tikriausiai negauna pakankamai omega-3 rūgščių. Be to, vištiena nėra geras geležies šaltinis, priešingai nei jautiena, lęšiai ir tofu. Kasdien valgant tik vištieną, gali sumažėti energijos, o sunkiais atvejais – atsirasti anemija.
Kitų maistinių medžiagų, kurių gali trūkti tiems, kurie kasdien valgo vištieną, yra ląsteliena ir vitaminas D.
Parašyti komentarą