Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kiek druskos reikia dėti į verdantį vandenį makaronams, kad jie gautųsi skanūs?
Maistas / Gėrimai

Kiek druskos reikia dėti į verdantį vandenį makaronams, kad jie gautųsi skanūs?

Pasta, makaronai Spageti
Dalintis

Atsakymas: 10 gramų (1 arbatinis šaukštelis su kalneliu) litre vandens yra teisinga druskos proporcija.

Ką daryti, kad makaronai nesuliptų?

Makaronai nesulips verdant, jei įdėsite 2 valg. š. alyvuogių arba saulėgrąžų aliejaus.

Kodėl makaronai turi būti nepervirti?

Makaronai verdami al dente (nepervirti), kad miltuose esantis krakmolas nevirstų greitais angliavandeniais ir taip nesikauptų juosmenyje.

Kaip panaudoti vandenį, likusį po makaronų virimo?

Tokį vandenį galima naudoti ruošiant padažus. Krakmolo granulės išlieka vandenyje, todėl padažas gaunasi lengvas.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....