Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kijevo kotletas: elementarus legendinio ukrainietiško patiekalo receptas
Maistas / Gėrimai

Kijevo kotletas: elementarus legendinio ukrainietiško patiekalo receptas

Kijevo kotletas
Dalintis

Daugelis dievina Kijevo kotletus. Ir ne veltui, nes subtilus sultingos vištienos ir traškios plutelės derinys gali sužavėti kiekvieną. Pasinaudokite šiuo paprastu receptu ir mėgaukitės šiuo gardžiu patiekalu.

Kijevo kotletas

Sudedamosios dalys:

  • 100 g sviesto;
  • Krapų, česnako, pipirų, druskos pagal skonį;
  • 3 vištienos filė;
  • Miltai, kiaušiniai, džiūvėsėliai tešlai.

Paruošimas:

  • Sumaišykite sviestą, smulkintus krapus, česnaką ir druską. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 15 minučių palaikykite šaldytuve.
  • Vištienos filė perpjaukite išilgai į dvi dalis. Po plėvele daužykite plaktuku, kiekvieną dalį pagardinkite druska ir pipirais.
  • Ant maistinės plėvelės dėkite išmuštą filė, ant filė uždėkite gabalėlį sviesto ir krapų, suvyniokite ją, sutvirtinkite maistine plėvele ir 20 minučių padėkite į šaldiklį.
  • Atšaldytą kotletą apvoliokite miltuose, paskui kiaušinyje ir džiūvėsėliuose.
  • Dėkite kotletą į įkaitintus riebalus, kepkite, kol įgaus auksinę spalvą, ir perkelkite į kepimo skardą. Uždenkite folija ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...