Ne visi moka iškepti plonus ir švelnius blynus. Kai kurie maisto gaminimo naujokai gali skųstis, kad blynai gaunasi kietoki. Problema slypi klaidose, padarytose ruošiant tešlą.
PER DAUG KIAUŠINIŲ
Kai kurie žmonės mano, kad į tešlą geriau įmušti daugiau kiaušinių, manydami, kad tokiu atveju blynai keptuvėje nesubyrės. Tačiau nepamirškite, kad būtent dėl baltymų patiekalas tampa kietesnis. Be to, blynų skonis bus panašesnis į omletą.
TEŠLOJE NĖRA ALIEJAUS
Visi žino, kad blynus reikia kepti aliejuje. Tačiau daugelis pamiršta, kad šiek tiek šio aliejaus reikia įpilti į pačią tešlą. Aliejus padarys masę elastingesnę ir minkštesnę.
PER DIDELIS MILTŲ KIEKIS
Miltai turėtų būti geros kokybės. Pirmiausia juos reikia persijoti. Taip pat svarbu teisingai apskaičiuoti proporcijas. Jei persistengsite su šiuo biriu ingredientu, blynai bus kieti, „guminiai”.