Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl į mielinę tešlą reikėtų įpilti acto: kulinarinės gudrybės

1 min. skaitymo

Kepiniai iš mielinės tešlos yra purūs ir orūs. Kartu patyrusios šeimininkės visada ras būdą, kaip gerokai pagerinti rezultatą. Pavyzdžiui, į tešlą galima įpilti acto.

Pirma, fermentacija

Atrodo, kad mielės turi pakankamai cukraus ir šilumos, kad tešla galėtų pakilti. Tačiau actas pagerina fermentacijos procesą, todėl tešla tampa dar puresnė, lengvesnė ir erdvesnė. Tešla geriau iškočiojama, tampa elastingesnė ir minkštesnė.

Antra, kepimas

Kepinių kokybė taip pat pagerėja, jie tampa puresni ir lengvesni, minkštesnės tekstūros.

Trečia, skonis

Actas veikia kaip skonio stipriklis, todėl kepiniai tampa ryškesnio skonio, išryškėja kitų ingredientų poskonis, pyragai ar bandelės tampa dar geresnės.

Kiek reikia acto?

Per didelis acto kiekis gali sugadinti kepinius, todėl būkite atsargūs. Užmaišant tešlą pagal standartinį receptą nerekomenduojama dėti daugiau nei vieną valgomąjį šaukštą. Jei norite, galite jį pakeisti netgi kefyru.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus