Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl išvirę bulves neturėtumėte išpilti vandens?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Dauguma žmonių kaip garnyrą naudoja virtas bulves.  Kaip žinote, po virimo lieka skysčio, kuris dažniausiai tiesiog išpilamas į kriauklę. Pasirodo, tai didelė klaida.

Kodėl negalima pilti vandens?

Faktas yra tas, kad šį skystį galima panaudoti. Pakanka tiesiog supilti „bulvių vandenį“ į ledo formeles ir nusiųsti į šaldiklį.

Tai puikus krakmolo šaltinis, kuris aktyviai naudojamas gaminant maistą.

Pavyzdžiui, vandenį, likusį po bulvių virimo, galima panaudoti naminiams kepiniams gaminti. Jei recepte yra krakmolo.

Taip pat ruošiant įvairius padažus, bulvių skystis puikiai tiks vietoj kvietinių miltų. Padažas bus vidutiniškai tirštas ir skanus.

Ne visada norisi virti bulvių košę su pienu. Todėl pieną saugiai keičiame nedideliu kiekiu vandens, kuriame virė bulvės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus