Bet kokio pavidalo bulvės yra labai naudingos organizmui dėl savo didelės maistinės vertės. Tyrimų duomenimis, šios daržovės valgymas prisideda prie ilgaamžiškumo.
O pasak gydytojos iš Jungtinių Amerikos Valstijų Liucijos Garsijos (Lucia Garcia), bulvės su lupena yra netgi sveikesnės.
Bulvėse gausu krakmolo, vitaminų C, A ir B grupės vitaminų. Jose taip pat gausu maistinių skaidulų, pantoteno rūgšties ir mineralinių medžiagų, įskaitant fosforą, kalcį, magnį ir kalį.
Vitaminų kiekis bulvėse yra kelis kartus didesnis nei kituose populiariuose maisto produktuose, pavyzdžiui, morkose, pomidoruose ir kininiuose kopūstuose.
Tačiau, pasak gydytojos, daugiausia vitamino yra odelėje. Joje esantis vitaminų kiekis siekia 80 %, t. y. daug daugiau nei pačioje daržovėje.
Tačiau odelėje yra toksiškos medžiagos, vadinamos solaninu, tačiau jos nėra daug. Solaninas gali būti kenksmingas tik tuo atveju, jei per kelias dienas suvalgysite 15 kilogramų bulvių su lupenomis.
Parašyti komentarą