Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl negalima laikyti pomidorų šaldytuve?
Maistas / Gėrimai

Kodėl negalima laikyti pomidorų šaldytuve?

Kur laikyti pomidorus
Dalintis

Švieži, ką tik nuskanti pomidorai yra patys skaniausi, tačiau juos laikant šaldytuve, jie skonį gali prarasti. Kodėl taip atsitinka? Kur laikyti pomidorus? Visą tai šiame straipsnyje.

Kur laikyti pomidorus?

Pomidorus reikia laikyti kuo toliau nuo tiesioginių saulės spindulių ir kambario temperatūroje. Kambarys turi būti gerai vėdinamas. Pomidorus laikant 20 °C temperatūroje, sustiprina medžiagų, atsakingų už pomidoro skonį, gamybą, o daržovė tampa dar aromatingesnė.

Esant 4 °C laikymo temperatūrai, aromatinės ir už skonį atsakingos medžiagos pradeda irti. Reikalas tas, kad pomidorai yra gana minkšti, o nušalimas sunaikina jų savybes.

Tačiau ši taisyklė netaikoma padažams, sriuboms ar kitiems iš pomidorų pagamintiems patiekalams, nes po terminio pomidorų apdorojimo nekyla nė kalbos apie lakias aromatines medžiagas, nes jų tiesiog nelieka.

Švieži pomidorai

Pomidorai šaldytuve

Beje, tyrimas parodė, kad keletą dienų palaikius pomidorą šaldytuve, parą pakėlus jį į kambario temperatūrą, kvapiosios medžiagos vėl atsirasdavo. Tad prieš valgydami pomidorus geriau leiskite keletą valandų pabūti kambario temperatūroje.

Norėdami ilgai išsaugoti pomidorus, pirkite juos dar žalius. Taip pat nepažeiskite pomidorų odelės.


Taip pat skaitykite:

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....