Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl nereikėtų arbatos maišelio užplikyti du kartus: gamintojai apie tai nutyli
Maistas / Gėrimai

Kodėl nereikėtų arbatos maišelio užplikyti du kartus: gamintojai apie tai nutyli

Arbatos maišeliai su etikete
Dalintis

Įprotis pakartotinai užvirinti arbatos maišelius, nors ir atrodo ekonomiškas, iš tikrųjų gali sukelti rimtų sveikatos problemų. Drėgna aplinka, kuri lieka maišelyje po pirmojo užplikymo, tampa idealia terpe bakterijoms ir grybeliams veistis. Be to, prasideda oksidacijos procesas, kuris neigiamai veikia gėrimo kokybę.

Ypač pavojingi yra gėrimai, kurie tampa drumsti arba pasidengia plėvele. Juose, taip pat ir ilgai laikytuose arbatinukuose, susidaro toksiškas organinis junginys guanidinas.

Arbata maišeliuose gali būti kenksminga

Geriant kelis kartus viename maišelyje užplikytą arbatą gali atsirasti pykinimas, galvos svaigimas, virškinamojo trakto, kepenų sutrikimų ir kitų nemalonių reiškinių.

Todėl atminkite: arbatos maišelis yra skirtas vienkartiniam naudojimui. Nerizikuokite savo sveikata vardan abejotinų santaupų. Geriau mėgaukitės šviežia ir aromatinga arbata, užplikyta iš naujo maišelio, ir būkite tikri dėl jos saugumo bei naudos jūsų organizmui.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tobula ledinė kava

Ledinės kavos receptas kaip iš geriausios kavinės: vienas ingredientas daro ją tobulą

Kaip pasigaminti gerą ledinę kavą? Vien ledo ir pieno nepakanka, kad pasiektumėte...

Morkų salotos

Jei turite dvi morkas, pasigaminkite šias greitas salotas – jos puikios tiek kasdienai, tiek šventėms

Pagrindiniai šių salotų ingredientai – morkos ir kiaušiniai. Morkos suteikia natūralaus saldumo...

Arbūzas ir jo sėklos

Ar tikrai galima valgyti arbūzo sėklas? Išsiaiškinkime šį amžiną klausimą

Vasara neįsivaizduojama be sultingo, saldaus arbūzo gabalėlio. Tačiau mėgaujantis jo minkštimu, dažnai...

Stiklinė puode

Kodėl verdant mėsą puode dedama stiklinė – dalinuosi puikiu triuku

Neseniai lankiausi pas močiutę ir pastebėjau keistą dalyką. Ji įdėjo mėsą į...