Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl nereikėtų laikyti kiaušinių šaldytuvo durelėse: ekspertai šią temą tyrinėjo 2 metus
Maistas / Gėrimai

Kodėl nereikėtų laikyti kiaušinių šaldytuvo durelėse: ekspertai šią temą tyrinėjo 2 metus

Kiaušiniai šaldytuvo durelėse
Dalintis

Kadaise buvo diskutuojama, kaip tinkamai laikyti vištų kiaušinius, kad jie nesugestų. Mokslininkai ištyrė šią temą ir pateikė savo verdiktą.

Kelerius metus mokslininkai ir žemės ūkio ekspertai bandė įrodyti žmonėms, kad vištų kiaušinių laikymas šaldytuvo durelėse gali būti pavojingas.

 

Kodėl geriau jų nelaikyti durelėse

Specialistai įspėja, kad šaldytuvo durelės yra mažiausiai stabili vieta maisto produktams laikyti dėl dažnų temperatūros svyravimų, kurie gali neigiamai paveikti maisto kokybę. Šioje vietoje nereikėtų laikyti maisto produktų, kurie yra jautrūs temperatūros pokyčiams.

Mokslininkai atliko tyrimą, kuris parodė, kad vištų kiaušiniai sugenda daug greičiau, kai laikomi, pavyzdžiui, šaldytuvo duryse, nei viršutinėje lentynoje. Dėl staigių temperatūros pokyčių durelėse padaugėja bakterijų, kurios gali kelti pavojų sveikatai ir padidinti apsinuodijimo riziką, kuri gali būti pastebima suvalgius sugedusių kiaušinių.

 

Kiaušinių sudužimo rizika

Durelėse laikomi kiaušiniai taip pat gali lengvai sudužti. Jei durelėse esančioje lentynoje nėra specialių įdubų tvirtinimui, staiga atidarius dureles kiaušiniai gali nukristi ir būti pažeisti. Atkreipkite dėmesį, kad valgomuosius kiaušinius 0 laipsnių temperatūroje galima laikyti iki 90 dienų, todėl šaldytuvo viduje turėtumėte jiems parinkti stabilią vietą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Tai gali sugadinti šašlyką

Visą gyvenimą šašlyką marinavote neteisingai: štai kodėl jis gaunasi kietas kaip padas

Kodėl taip dažnai vietoje sultingų ir aromatingų mėsos gabalėlių gauname sausą, kietą...

Arbūzas suvyniotas į plėvelę

Kaip išsirinkti sultingą ir saldų arbūzą? Šių 5 ženklų pardavėjai jums niekada neatskleis

Vasaros karštis. Milžiniška krūva žalių, dryžuotų arbūzų turguje ar prekybos centre. Jūs...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....