Patyrę virėjai žino vieną paprastą paslaptį: medaus ir garstyčių derinys sukuria puikią skonių pusiausvyrą, kuri paprastus patiekalus paverčia tikrais kulinarijos šedevrais.
Medus suteikia švelnaus saldumo, o garstyčios – pikantiško aštrumo. Kartu jie sudaro sodrų, daugiasluoksnį padažą ar marinatą, kuris puikiai tinka salotoms, mėsai, žuviai ir daržovėms. Toks padažas išryškina pagrindinio ingrediento skonį ir suteikia jam naujų, gyvybingų atspalvių.
Be to, medus padaro padažo tekstūrą šilkinę, o garstyčios skatina geresnį marinato įsiskverbimą į produktą, todėl jis tampa sultingesnis ir skanesnis.
Klasikiniame recepte naudojamos lygios natūralaus medaus ir Dižono arba grūdinių garstyčių proporcijos, kartais į juos pridedama alyvuogių aliejaus ir citrinų sulčių.