Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl rauginti kopūstai naudingi organizmui?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kodėl rauginti kopūstai naudingi organizmui?

Raugintų kopūstų nauda
Dalintis

Rauginti kopūstai yra tikras maistinių medžiagų sandėlis. Juose rasite labai daug naudingų medžiagų savo organizmui.

RAUGINTŲ KOPŪSTŲ POVEIKIS SVEIKATAI

Šaltuoju metų laiku, kai sunku papildyti vitaminų atsargas, į pagalbą ateis visų mėgstami rauginti kopūstai. Rauginti rauginti kopūstai yra labai naudingi:

„Skirtingai nei kitos daržovės, rauginti kopūstai savo naudingąsias savybes ir svarbias maistines medžiagas išsaugo visą žiemos ir pavasario sezoną, beveik jų neprarasdami. Taip yra dėl pieno rūgšties bakterijų, kurios išsaugo daržovėse esančius vitaminus ir mineralines medžiagas.”, – sako specialistai.

Raugintus kopūstus reikėtų valgyti, jei trūksta vitaminų C, B ir U bei beta-keratino. Jie taip pat atkurs geležies, magnio, antioksidantų, kalcio ir kalio atsargas.

Naudodamiesi turtinga raugintų kopūstų sudėtimi, galėsite:

  • pagerinti virškinimą;
  • pagerinti plaukų, odos ir nagų būklę;
  • sumažinti alergijos simptomus;
  • pagerinti imuninės sistemos veiklą;
  • normalizuoti cholesterolio kiekį kraujyje.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Pirmosios vyšnios

Pirmosios vyšnios rinkoje – bet ar tikrai lenkiškos? Augintojai kalba atvirai: „Tai – neįmanoma“

Pirmosios vyšnios jau pasirodė didmeninėse parduotuvėse ir turguose, bet tarp vaisių augintojų...

Kokius kiaušinius rinktis

Minkštai ar kietai virti kiaušiniai? Kuris pasirinkimas geresnis norint numesti svorio?

Kiaušiniai – vienas populiariausių baltymų šaltinių, dažnai įtraukiamas į svorio metimo programas....

Jaunos bulvės

Jokių daugiau košių! Pažiūrėkite, kaip išvirti jaunas bulves

Mėgstate jaunas bulves, bet dažnai jos tampa vandeningos arba subyra? Nesijaudinkite –...

Voveraičių sezonas

Kaip skaniai ir teisingai paruošti voveraites: nuo miško iki lėkštės. Grybai jau miškuose

Lietuvoje voveraitės – vienos iš laukiamiausių vasaros gėrybių. Ryškiai geltonos, kvapnios, tvirtos...