Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl sūdant lašinius ir raugintus kopūstus nereikėtų naudoti joduotos druskos
Maistas / Gėrimai

Kodėl sūdant lašinius ir raugintus kopūstus nereikėtų naudoti joduotos druskos

Natūraliai sūdyta šoninė
Dalintis

Paprastai tokie receptai nėra sudėtingi. Šiems tradiciniams patiekalams paruošti nereikia jokių retų ingredientų. Vienas iš pagrindinių maisto ruošimo produktų yra druska. Tik patyrusios šeimininkės žino, kad nuo jos pasirinkimo labai priklauso patiekalų kokybė ir skonis.

Tad kodėl sūdant lašinius ir gaminant raugintus kopūstus negalima naudoti joduotos druskos?

Atsakymas į šį klausimą slypi pačiame produkto pavadinime: jodas gerokai pablogina maisto kokybę. Jei bandysite raugintus kopūstus gaminti su joduota druska, rezultatu nusivilsite.

Faktas tas, kad verdant kopūstus su jodu prasideda cheminė oksidacijos reakcija. Dėl to labai suprastėja daržovių skonis.

Be to, kopūstai įgauna nemalonų atspalvį, todėl patiekalas tampa neskanus.

Panaši situacija yra ir su lašiniais.

Lašiniai įgauna nemalonų poskonį, todėl niekam šis užkandis nepatiks. Tačiau tai ne vienintelė problema.

Dėl specifinių jodo savybių lašiniai taps drėgni, todėl jie taps mažiau skanūs.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....