Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl verdant mėsą susidaro putos ir kam jas reikia nugriebti?
Maistas / Gėrimai

Kodėl verdant mėsą susidaro putos ir kam jas reikia nugriebti?

Verdant mėsą susidaro putos
Dalintis

Kai verdate sriubą ar sultinį, tikriausiai pastebite, kad puodo paviršiuje susidaro putos. Jų išvaizda tikrai nėra pati patraukliausia. Tačiau svarbu suprasti, iš kur šios putos atsiranda. Jei sultiniui ruošti naudojate paukštieną, joje yra daug baltymų, todėl verdant jie išsiskiria ir pradeda plaukioti puodo paviršiuje. Žinoma didelį vaidmenį atlieka mėsos kokybė ir net paties produkto šviežumas.

Kaip reikia atsikratyti sultinyje esančių putų?

Sutikite, kad per daug putų neatrodo labai estetiškai. Dauguma namų šeimininkių imasi įvairių priemonių, kad jų atsikratytų.

Nupilti skysčio nebūtina. Į sultinį galite tiesiog įdėti svogūno galvutę. Jos dėka sustos mėsos putojimo procesas.

Produkto kokybė taip pat svarbi

Geriausia pirmenybę teikti mėsai, kuri nebuvo chemiškai apdorota. Joje taip pat neturėtų būti kraujo priemaišų. Tinkamai parinkę mėsos gabalą padėsite išvengti per didelio putų susidarymo.

Prireiks maždaug 20 minučių, kol baltymas ištirps savaime. Šio laiko visiškai pakanka, kad procesai stabilizuotųsi. Sultinio paviršiuje liks tik nedidelis gelsvas riebalų pėdsakas.

Jei putų per daug, sultinys taps drumstas. Kai jis atvės, bus galima aptikti nuosėdas. Tačiau dėl to neturėtumėte jaudintis. Jūsų sultinio kokybė nepasikeis. Virti baltymai yra tokie pat naudingi kaip ir pačioje mėsoje esantys baltymai.

Ar būtina pašalinti putas?

Pačios putos susideda iš pirmųjų koaguliuotų baltymų. Jiems denatūruoti visiškai pakanka 40 minučių. Tokie baltymai gali labai greitai rūgti. Putos gali suteikti patiekalui kartumo ir nemalonaus kvapo. Daugelis žmonių nemėgsta šio specifinio aromato. Jei putose yra kraujo priemaišos, jos net pasidarys karčios. Iš to galime daryti išvadą, kad putos neturi gero poveikio patiekalo skoniui.

Patiekalas su putomis atrodo negražiai. Juk patyrę kulinarai visada siekia, kad sultinys būtų kuo skaidresnis. Tam reikia ne tik pašalinti putas, bet ir perkošti sultinį per marlę.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...