Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Ką daryti, kad sultinys būtų skaidrus? Tai turi žinoti kiekviena namų šeimininkė!

Mindaugas Bružas
2023 04 16 | 12:30
Maistas / Gėrimai
Sultinys

Sultinys yra skystis pagamintas iš mėsos, žuvies, daržovių ir grybų. Žinoma dažniausiai jis tampa drumstas ir atrodo ne itin gerai. Kad taip nenutiktų, būtina laikytis tam tikros technologijos, kuri užtikrins reikiamą patiekalo sodrumą ir skaidrumą. Sėkmingo sultinio raktas yra jo paruošimas. Tinkamai parinkti ingredientai ir temperatūros režimas užtikrins puikų rezultatą.

Skaniausias ir sočiausias sultinys gausis ne iš viso mėsos gabalo, o iš mėsos ir kaulų derinio. Būtent kaulų dėka nuoviras įgauna sultiniui būdinga skonį ir vaizdą. Beje, jaunų gyvūnų kauluose želatinos yra daugiau nei suaugusių. Sultiniui šaldytos mėsos geriau nenaudoti, nes atitirpdama ji netenka dalies sulčių.

Griežtų rekomendacijų dėl kaulų, mėsos ir vandens santykio nėra. Atsižvelkite į pagrindinę kulinarinę taisyklę: kuo daugiau kaulų, tuo sultinys bus sodresnis. Kruopščiai nuplautą mėsą užpilkite šaltu vandeniu (karštas vanduo iš karto užsandarina išorinį mėsos sluoksnį, kuris neleidžia išsiskirti sultims). Sureguliuokite virimo laiką ir įpilkite pakankamai vandens, nes virimo metu nerekomenduojama papildyti vandens (nei šalto, nei karšto).

Padėkite puodą ant stiprios ugnies, užvirus pašalinkite putas, tada sumažinkite ugnį iki minimumo ir toliau virkite, periodiškai pašalindami riebalus ir putas. Būtent lėto virimo metu iš mėsos išsiskiria daugiau sulčių nei intensyviai verdant.

Sultinio virimo laiką lemia į puodą įdėtų kaulų kiekis ir vandens kiekis (vidutiniškai 3 litrai). Ilgiausiai verdama jautiena (8-10 val.), veršiena kiek mažiau (6-8 val.), kiauliena dar mažiau (4-6 val.), o vištiena išverda greičiau nei per 3 val.

Kad sultinys būtų aromatingesnis ir įgautų gražią spalvą, naudokite visą svogūną, šakniavaisines daržoves (morkas, pastarnokus, salierus) 1 kg daržovių 3 kg kaulų ir mėsos. Profesionalūs šefai sultiniui pagardinti naudoja visą “puokštę” žalumynų. Tai petražolių šakelės, salierų stiebai, lauro lapai, į ryšulį surinktos ir baltais nedažytais siūlais perrištos žolelės. Žoleles reikėtų dėti likus 15 minučių iki virimo pabaigos.

Kaip gaminamas skaidrus sultinys

Jei, nepaisant visų pastangų, sultinys pasirodė drumstas, galite pabandyti jį pataisyti naudodami patikrintą virimo techniką.

Iš skysčio pašalinkite visus kaulus, mėsą ir daržoves, sultinį perkoškite per smulkų sietelį.

Norėdami pašviesinti 2 litrus sultinio, turite paimti 1 kiaušinio baltymą.

Baltymus gerai išplakite ir plona srovele nuolat maišydami supilkite į šiek tiek atvėsusį sultinį. Grąžinkite puodą ant ugnies ir, toliau maišydami, leiskite turiniui užvirti.

Per 5 minutes verdant baltymai sutrauks ir surinks visą mėsos suspensiją. Išjunkite ugnį ir palikite puodą 15-20 minučių, kad viskas nusėstų ant dugno. Dar kartą atsargiai perkoškite sultinį ir mėgaukitės.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Dalintis:

Taip pat skaitykite

Moterys labiau linkusios į alkoholizmą
Maistas / Gėrimai

Kodėl moterys yra labiau linkusios į alkoholizmą nei vyrai?

2023/06/06 | 09:40
Gėrimai geriami per karščius
Maistas / Gėrimai

Kokius gėrimus geriausia gerti per karščius: mitybos specialisto atsakymas

2023/06/05 | 07:30
Duonos rūšys
Maistas / Gėrimai

Įvardytos geriausios ir blogiausios duonos rūšys, kurios turi įtakos cukraus kiekiui kraujyje

2023/06/04 | 10:16
Kaip paprastai ir greitai atvėsinti vandenį
Maistas / Gėrimai

Paprastas triukas atvėsinti vandenį ar bet kokį gėrimą vos per kelias minutes

2023/06/04 | 09:37
Arbatos maišelio etiketė
Maistas / Gėrimai

Kam iš tikrųjų skirta etiketė ant arbatos pakelio?

2023/06/04 | 07:30
Tai gali sugadinti šašlyką
Maistas / Gėrimai

Šie trys ingredientai sugadins bet kokį šašlyką: ko nedėti į marinatą, kad nesugadintumėte patiekalo?

2023/06/03 | 13:00

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • STRAIPSNIAI
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • KRAŠTOVAIZDIS
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • SANTYKIAI IR PSICHOLOGIJA
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • TECHNOLOGIJOS
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • RECEPTAI
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • HOROSKOPAI
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • ORAI
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)

© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.

Go to mobile version