Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl visada turėtumėte pirkti graikinius riešutus su kevalais, o ne lukštentus
Maistas / Gėrimai

Kodėl visada turėtumėte pirkti graikinius riešutus su kevalais, o ne lukštentus

Graikinių riešutų lukštai
Dalintis

Ekspertų teigimu, graikinius riešutus geriau pirkti ne lukštentus, o su lukštais, nes jie apsaugo riešutus nuo užteršimo ir atmosferinio poveikio.

Lukštas turi būti nepažeistas ir be dėmių. Geriausia rinktis ploną kevalą lygiu paviršiumi, o kevalas turėtų būti lengvai skeliamas, branduoliai turėtų lengvai atsiskirti nuo kevalo.

Be lukšto riešutų galiojimo laikas labai sutrumpėja. Daugumą riešutų dengia rudas apvalkalas. Būtent šioje plonoje odelėje, kuri lengvai nusilupa nuo branduolių, sutelkta pagrindinė riešutų galia. Joje sutelkta dauguma antioksidantų ir nemažai mineralinių medžiagų.

Kai pašaliname kevalą, pelikula pažeidžiama ir dažnai nulupama. Kai kurių riešutų, kurie paprastai parduodami balti, tai atsitinka labai lengvai. Tačiau bet kuriuo atveju šį procesą apsunkina visų riešutų rūšiavimas, transportavimas, pakavimas ir laikymas.

Graikiniai riešutai padeda smegenų veiklai, nes jų sudėtyje esančios riebalų rūgštys gerina atmintį ir turi raminamąjį poveikį, mažina streso poveikį. Graikinių riešutų baltymai nenusileidžia gyvulinės kilmės baltymams, o dėl fermento lizino yra lengviau virškinami. Didelė geležies koncentracija šiuose riešutuose padeda kovoti su mažakraujyste ir anemija.

Graikinių riešutų lukštenimas

Graikiniai riešutai naudingi sergant širdies ir kraujagyslių sistemos ligomis: jų sudėtyje esantis kalis ir magnis stiprina kraujagyslių sieneles, normalizuoja kraujospūdį ir mažina cholesterolio kiekį kraujyje.

Tačiau reikėtų nepamiršti, kad produktas yra labai kaloringas, todėl didžiausias graikinių riešutų kiekis per dieną yra 100 g, o tai ypač svarbu nutukusiems žmonėms. Taip pat nepamirškite, kad riešutai gali lengvai sukelti alergiją.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...