Visi žino, kad norint, jog maltos mėsos kukuliai būtų sultingi ir skanūs, į juos reikia įdėti šiek tiek svogūno. Tačiau daugelis šeimininkių ginčijasi, kaip geriausiai naudoti šią daržovę.
Vieni teigia, kad skonį ir aromatą galima paryškinti į mėsos masę įdėjus žalių svogūnų. Kiti mano, kad daržovę pirmiausia reikėtų apkepti.
Tačiau koks būdas yra teisingas?
Patyrę virėjai rekomenduoja dėti keptų svogūnų. Tai taikoma bet kokiems kotletams: kiaulienos, paukštienos, žuvies. Faktas tas, kad žalia daržovė yra aštraus skonio, be to, joje yra rūgšties, kuri gali sugadinti maltą mėsą ir sutrumpinti jos galiojimo laiką.
Ekspertai teigia, kad svogūnus reikėtų kepti vos kelias minutes su trupučiu aliejaus.
Maltai mėsai gaminti nenaudokite per daug svogūnų. Vienam kilogramui mėsos gaminio užtenka 200 g pakepintų svogūnų.