Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokiame vandenyje mirkyti grūdus prieš verdant: šaltame ar karštame
Maistas / Gėrimai

Kokiame vandenyje mirkyti grūdus prieš verdant: šaltame ar karštame

Ryžių plovimas
Dalintis

Visi grūdai, išskyrus manų kruopas ir kuskusą, prieš verdant turėtų būti nuplauti. Kai kuriuos grūdus geriausia skalauti šaltame vandenyje, kitus – karštame, o tretiems patinka verdantis vanduo.

Soras geriausia užpilti verdančiu vandeniu ir po to kelis kartus nuplauti šiltu vandeniu.

Miežius taip pat reikėtų nuplauti šiltame vandenyje, bet mirkyti šaltame.

Apvaliuosius ryžius reikėtų 10-15 min. mirkyti šiek tiek šiltame vandenyje ir po to perplauti šaltu vandeniu.

Plonus ir smulkius ryžius galima mirkyti šaltame sūdytame vandenyje, jų neplaunant.

Sriubai skirtų ryžių nereikia mirkyti, bet juos reikia nuplauti, 3-5 minutes pavirti ir tada sudėti į sietelį. Tuomet šiuos ryžius galite dėti į sriubą. Jei laikysitės šio patarimo, ryžių sriuba bus skaidri.

Kodėl reikia nuplauti grūdus?

Visuose grūduose yra fitino rūgšties, kuri kenkia organizmui ir trukdo jam įsisavinti naudingus mikroelementus iš maisto.

Tai reiškia, kad jei gaminsite grūdus jų neplaudami, jūsų organizmas iš jų negaus nieko naudingo.

Grūduose taip pat yra daug krakmolo, kurį būtina nuplauti.

Kuo mažiau krakmolo grūduose, tuo mažesnis produkto glikeminis indeksas, o tai reiškia, kad tokie grūdai ilgam pasotina organizmą ir nedidina cukraus kiekio kraujyje.

 

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....