Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokios kavos ir vandens proporcijos reikalingos norint paruošti tobulą kavą: baristos atskleidžia paslaptį

1 min. skaitymo

Kad kava iš tiesų atskleistų savo turtingą skonį ir aromatą, svarbu žinoti jos ruošimo paslaptis.

Kava – tai ne tik žvalinantis rytinis gėrimas. Tai ritualas, suteikiantis energijos ir malonumo. Tačiau norint, kad kava iš tiesų atskleistų savo turtingą skonį ir aromatą, svarbu žinoti jos ruošimo paslaptis.

Šiandien pasidalysime auksiniu kavos ir vandens santykio standartu, kuris padės jums pasigaminti tobulą gėrimą.

Kavos ir vandens santykis

  • 2 valgomieji šaukštai maltos kavos 250 ml vandens. Šis santykis laikomas klasikiniu ir leidžia gauti stiprią, sodrią ir malonaus skonio kavą.

Svarbu: šaukštelių dydžiai gali skirtis, todėl rekomenduojame naudoti matavimo šaukštelį, kad būtų užtikrintas tikslumas.

  • Jei norite švelnesnio skonio: 1,5 šaukšto kavos 250 ml vandens.
  • Jei norite stipresnės kavos: 250 ml vandens naudokite 2,5 valgomojo šaukšto kavos.

Kiek vandens reikia kavai

Kavos malimas

  • Kavos aparatui: naudokite vidutinio malimo kavą.
  • Turkiškam kavos aparatui: naudokite smulkų malimą.

Papildomi patarimai:

  • Naudokite šviežiai skrudintą kavą.
  • Kavą laikykite sandariame inde, vėsioje ir tamsioje vietoje.
  • Kavai virti nenaudokite verdančio vandens. Ideali vandens temperatūra yra 90-96 °C.
  • Nepervirkite kavos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus