Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kokios temperatūros pieną organizmas geriausiai įsisavina ir virškina?
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kokios temperatūros pieną organizmas geriausiai įsisavina ir virškina?

Pienas - laktozės netoleravimas
Dalintis

Pienas yra vienas populiariausių ir sveikiausių maisto produktų. Jame gausu baltymų, kalcio ir kitų svarbių maistinių medžiagų. Tačiau daugelis žmonių domisi, kokios temperatūros pieną reikėtų gerti, kad organizmas jį kuo geriau įsisavintų.

Pieno temperatūra

Tyrimai rodo, kad optimali temperatūra, kurioje organizmas įsisavina pieną, yra apie 37 laipsniai Celsijaus, o tai atitinka žmogaus kūno temperatūrą. Taip yra todėl, kad tokioje temperatūroje pienas yra lengviau virškinamas ir įsisavinamas.

Vienas 2012 m. Japonijoje atliktas tyrimas parodė, kad 37 laipsnių Celsijaus temperatūros pieną organizmas įsisavina daug greičiau. Tyrimo dalyviai gėrė skirtingos temperatūros pieną, o paskui buvo matuojamas kalcio įsisavinimo iš pieno lygis. Paaiškėjo, kad esant 37 laipsnių Celsijaus temperatūrai kalcis įsisavinamas geriausiai.

Kitas 2015 m. Švedijoje atliktas tyrimas parodė, kad 37 laipsnių Celsijaus temperatūroje pienas taip pat greičiau palieka skrandį ir pereina per virškinimo sistemą. Taip yra todėl, kad tokioje temperatūroje pienas susimaišo su skrandžio sultimis ir yra efektyviau virškinamas.

Tačiau verta atkreipti dėmesį, kad kiekvienas organizmas yra skirtingas ir optimali temperatūra gali šiek tiek skirtis priklausomai nuo žmogaus.

Taip pat turėtumėte nepamiršti, kad kaitinant pieną aukštesnėje nei 60 laipsnių Celsijaus temperatūroje, kai kurios maistinės medžiagos gali suirti, todėl gali sumažėti jo maistinė vertė. Todėl rekomenduojama pieno neperkaitinti ir gerti jį kambario temperatūros arba šiek tiek pašildytą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡 0
😕 0
😐 0
🙂 0
😍 0

Dabartinis įvertinimas: Nėra (Iš 0 balsų)

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Dėl patyčių gali būti kalti ir tėvai

4 tėvų elgesio modeliai, kurie atstumia suaugusius vaikus – dažnai tai vyksta nesąmoningai

Tėvai dažnai tikisi, kad ryšys su vaikais išliks stiprus ir tada, kai...

Žuvis parduotuvėje

Septynios žuvys, kurių specialistai pataria vengti: ką žinoti stovint prie prekystalio?

Stovite prekybos centro žuvies skyriuje. Norite paruošti šeimai sveiką ir skanią vakarienę,...

Dūmai iš šašlykinės

Kodėl kepdamas šašlykus ant žarijų beriu druską: dalinuosi naudingu patarimu

Paruošti skanų, sultingą ir tolygiai iškeptą šašlyką ant žarijų – tai visas...

Tokia mėsa ne kiekvienam

Prabangos viršūnė: kilogramas šios jautienos kainuoja 500 eurų – atskleidžiame, kodėl ji ne kiekvienam

Jautiena yra puikus aukštos kokybės baltymų, geležies ir B grupės vitaminų šaltinis....