Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kuo galima pakeisti valgomąją druską: 5 alternatyvūs sprendimai

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Sunku įsivaizduoti maisto gaminimą be druskos, tačiau ji išlieka naudinga organizmui tik tol, kol vartojama saikingai. Palaipsniui jos kiekį savo mityboje turite mažinti. Manoma, kad per dieną neturėtumėte suvartoti daugiau kaip 5 g druskos.

Tačiau druską galima pakeisti neatimant iš savęs malonumo. Štai keletas maisto produktų, kurie sėkmingai susidoros su šia užduotimi.

  1. Saulėje džiovinti pomidorai, kurie naudingi organizmui, nes juose yra vitamino C. Be to, jie yra šiek tiek sūraus skonio ir juose gausu skaidulinių medžiagų. Jų galite dėti į salotas ir omletus, į tešlą, varškę ir pan.
  2. Druską galite pakeisti citrinos sultimis, estragonu ir kalendra. Visi šie priedai patiekalams suteiks ryškesnį ir net šiek tiek sūresnį skonį.
  3. Džiovintos paprikos ir morkos taip pat gali atlikti druskos vaidmenį.
  4. Nesuklysite, jei nuspręsite naudoti jūros dumblius, kurie yra pagrindiniai jodo tiekėjai.
  5. O iš visų ingredientų, savo skoniu labiausiai primenančių druską yra Adygėjos druska (jūros druska su žolelėmis). Tik, palyginti su valgomąja druska, viename jos valgomajame šaukšte yra daugiau prieskonių ir prieskoninių žolelių ir daug mažiau pačios druskos.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus