Lauro lapas yra gana saugus produktas, naudojamas kulinarijoje įvairiems patiekalams suteikti aromato ir skonio. Tačiau jį naudojant reikėtų laikytis tam tikro atsargumo.
Kuo pavojingas lauro lapas
Nevalgykite lauro lapų. Paprastai jo dedama į patiekalus, siekiant suteikti jiems aromato ir skonio, tačiau jis nėra valgomas. Jo aštrios briaunos gali sudirginti skrandžio sieneles ir sukelti diskomfortą nurijus.
Vartokite saikingai. Laurų lapų į patiekalus reikėtų dėti saikingai, nes jei jų bus naudojama per daug, stiprus lauro lapų aromatas gali užgožti patiekalo skonį.
Atsargiai esant alergijai. Kai kuriems žmonėms lauro lapai gali sukelti alerginę reakciją. Jei žmogui kyla bent menkiausias įtarimas dėl alergijos, rekomenduojama vengti jo vartojimo arba pasikonsultuoti su gydytoju.
Apskritai lauro lapai yra saugūs, jei tinkamai naudojami gaminant maistą, ir nekelia rimto pavojaus sveikatai, jei nėra valgomi.
Šaltinis: Sports.kz
Jums bet koks maistas pavojingas. Dabar pagal jus,žmonėms išvis valgyti ne galima