Mandarinų sezonas įsibėgėja! Kaip išsirinkti tuos pačius saldžiausius ir sultingiausius? Pasirodo, viskas paprasčiau nei galvojate! Vos kelios sekundės ir keli paprasti ženklai padės atskirti saldžiuosius mandarinus nuo rūgščiųjų tiesiog parduotuvėje. Pasiruoškite mėgautis tikru skoniu!
Kaip Išsirinkti saldų mandariną?
- Visų pirma, reikia pažvelgti į spalvą. Giliai oranžinis vaisius laikomas prinokusiu ir saldžiu. Blyškūs, geltoni arba žali mandarinai dažniau būna rūgštaus skonio.
- Saldaus mandarino odelė neturi būti per stora.
- Pagal svorio skirtumą taip pat galite nustatyti, kuriuos vaisius pasirinkti. Mandarinus užtenka pasverti rankose. Sunkesni turi daug sulčių, o lengvesni greičiausiai būna sausi ir ne pirmo šviežumo.
- Prinokę ir sultingi vaisiai skleidžia lengvą ir malonų citrusų aromatą.
- Kuo mandarino forma arčiau tobulo apskritimo, tuo didesnė tikimybė, kad jis saldus ir labai skanus. O suplotų vaisių reikėtų vengti.
- Sultingas mandarinas yra minkštas, bet elastingas. Labai minkšti ir kieti netinka.
- Geriau rinkitės sveriamus mandarinus, nes supakuoti gali būti rūgštūs, su daug sėklų, sausi ar neprinokę.
Parašyti komentarą