Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Mėsa ištirps burnoje: virtuvės šefai atskleidė jautienos paruošimo paslaptis
Maistas / Gėrimai

Mėsa ištirps burnoje: virtuvės šefai atskleidė jautienos paruošimo paslaptis

Geriausia jautiena
Dalintis

Jautiena yra sveikesnė mėsa už kiaulieną, tačiau ją tinkamai paruošti yra sunkiau. Todėl daugelis nedrįsta gaminti nieko sudėtingesnio nei sriubą iš jautienos mėsos, nors žinant vos kelias gudrybes iš jos galima pagaminti tikrą kulinarijos šedevrą.

Mėsos pasirinkimo taisyklės

Kad patiekalas būtų skanus, svarbiausia pasirinkti tinkamą mėsą. Perdirbta mėsa neturėtų būti pernelyg tamsi. Paspauskite mėsos gabalėlį pirštu: šviežia jautiena turi būti tvirta, kad iškart atgautų pradinę formą.

Jautiena taip pat turi savitą kvapą: šviežia mėsa turi tik lengvą pieno aromatą. Todėl neturėtumėte pirkti produktų su kitais aromatais.

Jautiena ir svogūnai

Jautiena geriausiai dera su svogūnais, kurių sultys padeda suminkštinti mėsos skaidulas.

Mėsą galima troškinti su svogūnais puode, apkepus keptuvėje. Tačiau jei norite apsieiti be aliejaus, mėsą galite kepti orkaitėje.

Tam ant kepimo indo dugno sudėkite žiedais supjaustytą svogūną, iš anksto ant jo išskleiskite foliją, tada sudėkite visą jautieną.

Prieš dėdami į orkaitę padarykite pjūvius ir pagardinkite druska bei pipirais. Rekomenduojama jautieną kepti 1,5-2 valandas 180 laipsnių temperatūroje, atsižvelgiant į gabalo storį.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Nuostabus burokėlis

Mano močiutės paslaptis: kodėl ji niekada nevirdavo burokėlių ir kaip paruošdavo skaniausius, kokius esu valgęs

Prisimenu, kaip vaikystėje sukiodavausi virtuvėje pas močiutę – mažoje, bet visada kvepiančioje...

Jautienos kaulų čiulpai

„Riebusis auksas“ vėl grįžta į meniu. Jame gausu kolageno, gerina kaulų sveikatą ir odos išvaizdą

Jautienos kaulų čiulpai, šiandien dar vadinami „riebusis auksas“, sugrįžta į mūsų virtuves....

Agurkai suvynioti į plėvelę

Kodėl ilgavaisiai agurkai parduotuvėse yra supakuoti į plėvelę? Priežastys – dvi, ir jos gali nustebinti

Agurkai – skani ir sveika daržovė, kurią galima valgyti žalią, dėti ant...

Rytinis ritualas – kava

Kavos ritualas turtams pritraukti: paprastas rytinis metodas, galintis pakeisti jūsų finansinę sėkmę

Daugeliui puodelis kavos ryte – tai tiesiog būdas pabusti. Tačiau ar žinojote,...