Silkė yra viena sveikiausių žuvų, ji turi visų reikalingų vitaminų ir mineralų. Be to šį žuvis yra viena iš daugiausiai omega-3 riebalų rūgščių ir jodo turinčių žuvų. Šią žuvį galima valgyti kaip užkandį arba dėti į įvairias salotas.
Mitybos specialistė pasidalijo naudinga informacija apie silkę ir atkreipė dėmesį į tai, kaip svarbu ją įtraukti į mitybą.
Silkė yra vienas geriausių omega-3 riebalų rūgščių šaltinių, kurios būtinos gerai mitybai, nes organizmas pats jų negamina. Omega-3 rūgštys yra svarbios sveikatai, ypač smegenims ir akių tinklainei.
Be to, silkėje yra jodo, kurio beveik pusę paros normos galima gauti iš 100 g šios žuvies. Silkėje taip pat yra stiprių antioksidantų, pavyzdžiui, vitamino E ir seleno, kurie palaiko imuninę sistemą ir apsaugo nuo laisvųjų radikalų.
Ekspertas ragina silkę įtraukti į mitybos racioną, nes šioje žuvyje yra visų subalansuotai mitybai būtinų komponentų, pavyzdžiui, mineralų, vitaminų, aminorūgščių ir sveikųjų riebalų.
Parašyti komentarą