Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Moliūgų kekso receptas, kuris privers jus nusišypsoti ????
Maistas / Gėrimai

Moliūgų kekso receptas, kuris privers jus nusišypsoti ????

Keksas su moliūgais receptas
Dalintis

Dabar didysis moliūgų sezonas, o moliūgų keksas bus ne tik skanus, bet ir sveikas, nes ši daržovė turi daug vitaminų. Norint pasigaminti aromatingą ir aukso oranžinės spalvos keksą, reikės: nedidelio gabalėlio prinokusio moliūgo, kiaušinių, miltų ir aliejaus.

Keksas su moliūgais

Ingredientai kurių mums reikės:

  • moliūgo 250 g;
  • miltų 250 g;
  • kiaušiniai 4 vnt;
  • cukraus 220 g;
  • aliejaus 200 ml;
  • kepimo milteliai 18 g;
  • druskos žiupsnelis;
  • vanilinio cukraus apie 2 a. šaukštelius
  • cinamono 1/3 šaukštelio;
  • šiek tiek sviesto silikoninei formai ištepti.

Gaminimas:

  • Kiaušinius, vanilinį cukrų ir druską plakite mikseriu iki purumo / standžių putų. Sudėkite aliejų ir cinamoną ir maišykite dvi minutes.
  • Atskirame dubenyje sumaišykite miltus ir kepimo miltelius. Į šį mišinį dalimis supilkite skystą masę ir išmaišykite mentele. Sudėkite cinamoną ir moliūgą, sutarkuotą smulkia tarka. Viską gerai išmaišykite.
  • Silikoninę keksiukų formą ištepkite sviestu. Supilkite į ją tešlą.
  • Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 50-60 minučių.

Patiekti galite apibarstę su cukraus pudra, tačiau tai nebūtina. Garantuojame, kad kekso skonis bus stulbinantis. Tikrai verta išbandyti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Ryto kava

Šis kavos priedas yra tikras riebalų šalintojas. Įdėkite šiek tiek ir pastebėsite rezultatus

Juodoji kava jau seniai vertinama ne tik dėl savo stimuliuojančių savybių, bet...

Lupama agurko žievelė

Ar reikia agurką lupti – sveika ar beprasmiška? Kas slypi šioje daržovėje?

Agurkai – metų daržovė. Tačiau nuomonės dėl jų lupimo išsiskiria. Vieni mano,...

Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...