Burokėlių salotos – vienas universaliausių ir naudingiausių patiekalų. Jų pagrindą sudaro virti arba kepti burokėliai, kurie pasižymi ne tik išreikštu skoniu, bet ir vertingomis maistinėmis savybėmis.
Šios salotos gali būti tiek šaltas užkandis, tiek garnyras, puikiai derantis su mėsos ir žuvies patiekalais.
Dėl neutralaus saldumo burokėliai puikiai dera su įvairiausiais produktais – nuo pikantišką skonį suteikiančio česnako ir graikinių riešutų iki sūraus sūrio ir grietinės. Burokėlių salotos gali būti dietinės, pasninko ar sodresnio skonio – priklausomai nuo pasirinktų ingredientų.
Papasakosime, kaip pagaminti paprastas kaimiškas burokėlių salotas.
Ingredientai:
- virti burokėliai – 200 g;
- sūdytas agurkas – 1 vnt.;
- majonezas – 1 valgomasis šaukštas;
- svogūnas – 1 vnt.;
- druska – žiupsnelis.
Burokėlių salotų gaminimas: Išvirkite burokėlius iki minkštumo, nulupkite ir sutarkuokite stambia trintuve. Smulkiai supjaustykite svogūną ir keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite iki auksinės spalvos.
Supjaustykite raugintą arba marinuotą agurką nedideliais kubeliais, sudėkite kartu su svogūnais į burokėlius. Pasūdykite salotas, pagardinkite majonezu ir kruopščiai išmaišykite.