Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Naujas desertas, kurį nesunku paruošti – tokio skonio dar neragavote
Maistas / Gėrimai

Naujas desertas, kurį nesunku paruošti – tokio skonio dar neragavote

Naujas desertas, kuris patiks kiekvienam
Dalintis

Naujas desertas, kurį paruošti visai nesudėtinga. Kai ant slenksčio pasibels svečiai arba kai po darbo norėsite palepinti save ir artimuosius kažkuo skaniu, pagaminkite šį nuostabų grietinėlės ir uogų suktinuką. Šį desertą teigiamai įvertins ir suaugusieji, ir vaikai.

Pyragui reikės:

4 didelių kiaušinių;
1 valgomojo šaukšto cukraus;
žiupsnelio druskos;
180 g miltų;
400 ml pieno;
30 g sviesto.

Įdarui paruošti:

  • 400 g kreminio sūrio;
  • 2 arba 4 valgomuosius šaukštus cukraus pudros (pagal skonį);
  • 200 ml grietinėlės (33 %);
  • 100 g mėlynių arba šilauogių.

Gaminimas:

  • Kiaušinius sumaišykite su žiupsneliu druskos ir cukraus. Sudėkite miltus ir pieną ir gerai išmaišykite. Įdėkite ištirpintą sviestą ir išmaišykite vientisą skystą tešlą. Tešlą uždenkite rankšluosčiu ir palikite 10 minučių.
  • Supilkite tešlą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir išlyginkite. Kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių.
  • Norėdami pagaminti kremą, sumaišykite kreminį sūrį, cukraus pudrą ir grietinėlę. Ingredientus plakite mikseriu, kol gausite vientisą tirštą masę.
  • Tolygiai paskirstykite kremą ant šiek tiek atvėsusio pyrago.
  • Ant kremo sudėkite uogas. Suvyniokite pyragą į ritinį.
  • Prieš patiekdami apibarstykite suktinuką cukraus pudra ir supjaustykite porcijomis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Odeta Bartkevičiūtė

Odeta Bartkevičiūtė – gamtos mokslų specialistė ir KAIPKADA.LT straipsnių autorė. Mano tekstuose atgyja mūsų planetos gamta, augalijos ir gyvūnijos pasaulis. Su aistra tyrinėdama gamtos reiškinius, dalijuosi vertingomis įžvalgomis, padedančiomis geriau suprasti mus supančią aplinką ir jos išsaugojimo svarbą.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...