Lašiniai yra labai kaloringas produktas, todėl jų negalima valgyti daug. Dažniausiai lašiniai laikomi šaldytuve arba šaldiklyje, manant, kad jie ten gali gulėti metų metus. Tačiau ar iš tikro taip yra? Laikas išsiaiškinti tiesą.
Kaip teisingai laikyti lašinius?
Jei kalbame apie nedideles produkto porcijas, tai kelias dienas jį galima palikti tiesiog šaldytuve. Tačiau jei reikia laikyti gana didelį lašinių gabalą, tuomet šiam tikslui geriau naudoti šaldiklį.
Priešingai paplitusiai nuomonei, lašinius galima laikyti tik kelis mėnesius. Neapdorotą produktą reikėtų suvalgyti per du mėnesius, o rūkyti lašiniai šaldiklyje gali būti laikomi iki trijų mėnesių.
Taip pat svarbu teisingai juos supakuoti. Rekomenduojama lašinius suvynioti į kepimo popierių, o tada sudėti į polietileninį maišelį ir tik tada įdėti į šaldiklį.
Mūsų senoliai kiaules skersdavo daugiausiai du kartus per metus, o lašinių rūkytų ar sūdytų turėdavo visada …