Mėsos sultinio gaminimas iš pirmo žvilgsnio atrodo paprasta užduotis. Juk kas gali būti paprasčiau nei sudėti mėsą į vandenį, pastatyti puodą ant ugnies ir virti reikiamą laiką. Tačiau jei sultinys tampa drumstas, gali tekti nusivilti.
Tiesa ta, kad pagrindinė sultinio gaminimo sąlyga – laiku pašalinti putas ir dribsnius nuo paviršiaus. Tai paprastai užtrunka, nes putas nuo sultinio paviršiaus reikia pašalinti šaukštu, o tai sukelia tam tikrų nepatogumų.
Kad nereikėtų gaišti laiko ir kartu išlaikyti sultinio skaidrumą, yra paprastas būdas tai padaryti – naudoti vienkartinę medžiaginę servetėlę. Prieš pradedant virti puode esančiam skysčiui, ant jo atsargiai uždėkite medžiaginę servetėlę. Įsitikinkite, jog servetėlės galai yra nuleisti į puodą, kad vanduo nenutekėtų.
Kai sultinys pradės virti, mėsos putos susikaups ant servetėlės paviršiaus. Jums tereikia ištraukti servetėlę iš vandens ir mėgautis tobulai skaidriu sultiniu, kuris taps puikiu sriubos pagrindu.
Šis būdas ypač naudingas, jei norite paruošti patrauklios išvaizdos sriubą, pavyzdžiui, ypatingoms progoms ar svečiams. Tai leidžia be jokių papildomų pastangų gauti tobulai skaidrų sultinį. Dabar žinote paprastą ir veiksmingą būdą, kaip atsikratyti drumsto ir negražiai atrodančio sultinio verdant mėsą. Išbandykite šį metodą ir mėgaukitės tobulai skaidria ir apetitą keliančia sriuba.
Parašyti komentarą